Johtajuuscoaching, some-valmennus ja sisältömarkkinointi yhdessä paketissa

 
 

LÖYDETÄÄN  LUONTEVAT VIESTINTÄTAVAT

Mediallistuminen mullistaa johtajuuden. Saadakseen huomion ja rakentaakseen luottamusta, tulee organisaation ja sen avainhenkilöiden toimia mediana. Johtajuuscoaching, some-valmennus ja sisältömarkkinointi yhdessä paketissa luovat Johtaja on Media! -konseptin.

Sosiaalisesta mediasta on tullut johtajan ja asiantuntijan tärkeä työväline. Somen käyttö on helppoa ja mukavaa, kun löytää itselleen luontevan tavan tuottaa sisältöä, josta on sidosryhmille hyötyä. Parhaimmillaan organisaatiosta rakentuu yksilöiden kautta media, joka luo johtajuutta ja luottamusta ympärilleen.

 
 

VALMENTAJA: JUKKA SAKSI

Matka artesaanista tohtoriksi ja vakuutusmyyjästä johdon valmentajaksi

Jätin aikanaan lukion kesken ja siirryin rakennukselle töihin saadakseni rahat autoon. Kapinoin armeijassa simputusta vastaan, enkä halunnut mennä AUK:n. Opiskelin artesaaniksi ja huomasin valmistuvani 90-luvun lamaan. Löysin intohimon myynnistä ja menestyin hyvin myymällä autoja ja vakuutuksia. Halusin auttaa asiakkaita ja se toimi hyvin. Sain erityisesti b2b-asiakkaiden luottamuksen.

Opiskelin työn ohessa ylioppilaaksi ja markkinoinnin tradenomiksi. Pääsin finanssialalle esimiestehtäviin ja sain oppia ihmisten johtamisesta. Halusin kehittää itseäni monipuolisesti ja hain yliopistoon 3 kertaa pääsemättä läpi. Päätin edetä toista kautta ja maksaa itse MBA-tutkinnon, joka oli työ- ja opiskelu-urani paras päätös. Opiskelin innosta soikeana ja halusta oppia. Sain kipinää ja kannustusta jatkaa ekonomiksi ja suoriuduin opinnoista työn ohessa vuodessa. Päätin hakeutua sen jälkeen väitöskirjaopiskelijaksi, koska halusin todistaa itselleni pystyväni siihen. Halusin myös ymmärtää johtajuutta aiempaa syvemmältä. Väittelin 2013 finanssialan johtajuuden murroksesta. Väitöskirjani oli laatuaan Suomessa ensimmäinen ja se onkin avannut minulle monta mielenkiintoista ovea. Opiskelin siis työn ohessa tradenomista kauppatieteiden tohtoriksi kuudessa vuodessa, joten tiedän mitä aikuisopiskelu on :)

Olen harjoitellut johtamista 15 vuotta myynti-, markkinointi- ja viestintäpainotteisissa rooleissa. Olen pyrkinyt oppimaan kohtaamistani vastoinkäymisistä ja onnistumisista. Monipuolisesta työhistoriasta ja työn ohessa opiskelusta on ollut paljon hyötyä. Pystyn samaistumaan useiden valmennettavieni tilanteeseen ja tukemaan heitä stressaavissa tilanteissa. Haluan osaltani nostaa suomalaista johtajuutta Johtaja on Media! -ilmiön avulla kokeilemalla ja testaamalla itse. Tervetuloa mukaan!

 

MITÄ TEEN?

Autan johtajia ja organiaatioita rakentamaan itsestään menestyviä medioita

Sosiaalinen media on tämän hetken tehokkain tapa tehostaa johtajuutta ja saada viesti kulkemaan sidosryhmille. Valmennan johtajia, asiantuntijoita, poliitikkoja ja johtoryhmiä viestimään somessa tehokkaasti. Autan valmennettaviani löytämään itselleen luontevat tavat edistää omaa ja edustamansa yhteisön arvoja ja kulttuuria. Autan pääsemään tavoitteisiin.

Johdatan asiakkaitani löytämään sopivat kanavat, teemat ja viestintätavat, joiden kautta tärkeimmät sidosryhmät vakuutetetaan. Oleellista on löytää luontevuus, jolloin viestintä on uskottavaa ja mukavaa. Näin käy nopeasti.

Johtaja on media, jota seurataan ja jonka viestintään kohdistuu odotuksia enemmän kuin koskaan. Some on muodostunut johtajille tärkeäksi areenaksi, jolla on suuria vaikutuksia maineeseen, mielikuviin sekä uskottavuuteen.

Yhteisöistä muodostuu sidosryhmiä kiinnostavia medioita yksilöiden kautta. Autan roolituksessa, jolloin yksilöbrändien voima saadaan vahvistamaan yhteisön identiteettiä.

1.0 -vaiheessa oivalletaan Johtaja on Media! -ajatus omalle kohdalle. 2.0 -vaiheessa johtajuusviestintää skaalataan laajemmalle ja luodaan yhteisöstä media, joka rakentaa luottamusta, tuottaa sisältöä ja käy dialogia sidosryhmiensä kanssa. Kun yritys on media, sen markkinointi, myynti ja asiakaspalvelu tehostuu.

 

KENELLE?

Johtajuusviestinnän tukea johtajille ja johdettaville

Valmennan yritysjohtajia, kuntajohtajia, poliitikkoja, virkamiehiä sekä asiantuntijoita kaikilta alueilta. Toimin useimmiten johdon ja/tai viestintävastaavan kutsumana, tukemassa yksittäisiä henkilöitä, tiimiä, yksikköä tai koko yhteisöä viestimään. Kehitän yksilöiden viestintää somessa, valmennan esimiestyössä ja autan organisaatiota rakentamaan itsestään median. Työvälineinä coaching, työpajat ja verkkokurssit.

 

MITEN?

Valmentamalla, coachaamalla, vetämällä viestinnällistä projektia ja kirjoittamalla

Johtajien ja asiantuntijoiden viestintä on sensitiivinen asia. Isommassa porukassa voidaan sparrata yleisiä teemoja ja hakea kollektiivista näkemystä viestinnän merkityksestä, mutta todellinen muutos tapahtuu yksilöllisessä viestintävalmennuksessa.

Some on työvälineenä edelleen monelle päättäjälle melko tuntematon kenttä. Lähtökohdissa on eroa, joten coaching lähtee keskustelusta henkilön ja organisaation arvoista, kulttuurista ja tavoitteista. Coaching voi olla kädestä pitäen twiittien kirjoittamista tai suurempien linjojen pohtimista yhdessä.

Kun yhteisöstä halutaan rakentaa media, tarvitaan suunnitelman lisäksi vahvaa muutosjohtajuutta. Autan johtoa määrittämään tavoitteet ja varmistan, että tarvittavat toimenpiteet matkalle mediaksi toteutetaan. Osallistun itse esimerkiksi sisällöntuotantoon ja valmennukseen sekä sparraan johtoa muutoksen tukena.

Kirjoitan asiakkaille maksusta blogeja ja opetan samalle heille, miten tuotetaan kiinnostavaa sisältöä tehokkaasti. Mukaan voidaan osallistaa asiakkaiden asiakkaat, jolloin vaikuttavuus skaalautuu.

Käyn myös sparraamassa eri kokoisia ryhmiä siitä, miten johtajista, asiantuntijoista ja organisaatioista on tullut medioita. Mitä mediallistuminen tarkoittaa johtajuuden ja maineen näkökulmista?

Lue blogi: Organisaatio tarvitsee maineen puolustusvoimat

Lue blogi: Halpa tapa moninkertaistaa organisaation näkyvyys

 

Ota yhteyttä tai pyydä yhteydenottoa!
040-501 8357 / jukka.saksi@johtajaonmedia.fi 

 

 
 

 

      Yhteistyössä: 

 

      Seuraa Johtaja on Media! -dialogia somessa