Johtajuusviestinnän blogi

Kirjoittanut
Jukka Saksi
06.08.2017

979 katselua

25 tykkääjää

0 kommenttia

Jaa:
       

 
 

Jukka Saksi - On hyväksyttävää haluta johtajaksi

Toimittaja: Jukka Saksi

Viime aikoina on puhuttu paljon johtamisesta. Esimerkiksi Mira Helstelän kirjoitus Hesarissa oli hyvä avaus. Se on tärkeää, johtamisellahan voidaan vaikuttaa valtavasti asioihin niin hyvässä kuin pahassa."Hyvä että joku haluaa johtajaksi"


Haluaisin alleviivata, että ei ole lainkaan huono asia haluta johtajaksi. Päinvastoin, on tärkeää antaa hyväksyntä sille, että joku haluaa kantaa vastuuta ja laittaa itsensä likoon auttaakseen muita onnistumaan. Olla valmis tuottamaan toisia hyödyttäviä johtamispalveluita, onhan johtaminen auttamis- ja palvelutehtävä. Nykyiseen johtamisyhtälöön kuuluu myös kyky johtaa arvoja ja luottamusta herättävää dialogia."Ketään ei tulisi pakottaa johtamistehtävään vasten tahtoaan"


Kun halu johtamiseen kumpuaa edellä mainituista teemoista, voidaan odottaa hyviä johtamistuloksia. Olen nähnyt esimerkkejä johtajista, jotka on puoliksi pakotettu asiantuntijatehtävistä johtamistehtäviin. Henkilöt pitivät asiantuntijatyöstään ja olivat siinä hyviä, mutta eivät kokeneet esimiesroolia itselleen luontevaksi. Ketään ei tulisi painostaa johtamistehtävään. Myös narsistista syistä johtajiksi haluavat tulisi kyetä havaitsemaan ajoissa. Jos motivaatio toisten johtamiseen perustuu oman egon pönkittämiseen, on tiedossa paljon ongelmia."Annetaan johtamismahdollisuudet dialogin rakentajille"


Suositankin antamaan johtamismahdollisuudet heille, jotka haluavat aidosti auttaa ja oivaltavat ajatuksen siitä, että johtaja on media. Jotka ovat valmiita kannustamaan ja puolustamaan omiaan niillä areenoilla, joissa sitä tarvitaan. Jotka ovat halukkaita oppimaan ja jakamaan vastuuta. Johtamisrooli mahdollistaa sidosryhmiä hyödyttävän dialogin skaalaamisen, jolloin myös organisaatiosta rakentuu pikkuhiljaa asiakaskeskeinen media. Se tarjoaa asiakkailleen arvoa, työntekijöilleen mahdollisuuksia asiantuntijabrändien vahvistamiseen sekä omistajilleen turvallisen sijoituskohteen, joka ei kaadu pieneen mainekriisiin.


Jukka Saksijukka.saksi@gmail.com / 040-501 8357Johtajuuscoaching - Viestintävalmennus - Sisältömarkkinointi 


HALUAN YHTEYDENOTON


JOHTAJA ON MEDIA! -BLOGIIN

Johtaja on Media! -kirjan kirjoittaja KTT, MBA Jukka Saksi auttaa organisaatioita rakentamaan itsestään medioita ja johtajia viestimään luottamusta herättävästi. Valmennuksissa yhdistetään coachingia, työpajoja sekä tehokkaita verkkokursseja. Näin käytäntö, teoria ja teknologia kohtaavat.

Jukan johdolla pohditaan, miten sidosryhmiä voi auttaa asiantuntijuudella, sisällöillä ja dialogilla. Jukalla on 15 vuoden johtamiskokemus ja havaintoja sparrauksista satojen johtajien kanssa. Hän opettaa, miten mediallistuminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia yhdistää myynti, markkinointi ja viestintä yhteiseksi asiakkaan auttamiskokemukseksi.

Jätä kommentti
Toimittaja: Jukka Saksi

      Yhteistyössä: 

 

      Seuraa Johtaja on Media! -dialogia somessa