Johtajuusviestinnän blogi

Kirjoittanut
Jukka Saksi
12.06.2017

2058 katselua

25 tykkääjää

0 kommenttia

Jaa:
       

 
 

Jukka Saksi - Johtajan kesäloma palvelee koko organisaatiota

Toimittaja: Jukka Saksi

Olen nähnyt liian monta loppuun palanutta johtajaa ja sitä myöden sekavassa tilassa olevia organisaatioita. Osasyy siihen on, että kyseiset johtajat eivät ole löytäneet tai halunneet löytää itselleen irtautumista työstään.



"Uupuneelta johtajalta ei riitä energiaa muille"


Johtaminen vaatii valtavasti energiaa. Parhaiksi työnantajiksi palkituissa organisaatioissa johtamista ajatellaan auttamis- ja palvelutehtävänä, johtajien päällimmäisinä tehtävinä on osoittaa suuntaa, inspiroida ja poistaa onnistumisen esteitä. Siihen kannattaa kaikkien johtajien tähdätä. Mutta on vaikea jakaa energiaa ja inspiraatiota muille, mikäli on uupunut.



"Kannattaa suhtautua jaksamiseen nöyrästi"


En ole lääkäri, mutta arkikokemuksen pohjalta voi sanoa, että hetkellistä ylikuormitusta sietää, mutta pidempiaikaisena se voi johtaa uupumukseen. Sieltä onkin hitaampi tie palata energian pariin. Olen tehnyt joskus virheen jättäessäni kesäloman väliin. Seuraukset näkyvät viimeistään seuraavana keväänä. Suosittelen kaikkia johtajia suhtautumaan omaan jaksamiseensa nöyrästi. Keho ja mieli tarvitsevat välillä irtaantumista työstä. Sillä on positiivisia vaikutuksia myös luovuuteen.



"Johtajan oma valinta on aina myös viesti"


Johtaja antaa esimerkkiä organisaatiossaan muille. Ihmiset seuraavat tiedostamattakin esimiehensä tapaa työskennellä sekä luovat siitä itselleen odotuksia. Työnarkomaani saattaa siis polttaa huomaamatta loppuun myös johdettavansa. Omat valinnat ja teot sisältävät viestin. Pitämällä itse lomaa ja antamalla organisaatiolleen mahdollisuudet selvityä hetken itsenäisesti, saattaa pomo tehdä tärkeän palveluksen. Usein organisaatiossa syntyy johtajan loman aikana myös uudenlaista johtajuutta. 



"Mielen purukumia"


Irtiotto työstä on yksilöllistä. Itselleni on tärkeää päästä varsinkin kesällä moodiin, jossa en ajattele työhön liittyviä asioita lainkaan. Se tarkoittaa ns. "mielen purukumia" jossa ei tarvitse juurikaan ajatella, kunhan vain louskuttaa menemään. Irtaantumista tavoitteista ja suorittamisesta. Kannustan jokaista johtajaa tekemään sen. Myös läheiset tarvitsevat johtajan aikaa. Pomon lomailulla voi olla siis monin tavoin tervehdyttäviä vaikutuksia.


Rentouttavaa kesää!


Jukka Saksi



ps. Johtaja on Media! lomailee Juhannuksesta elokuun alkuun. Sisällöt, kuten oppaat ja artikkelit ovat sinäkin aikana vapaasti hyödynnettävissä.


 


ETUSIVULLE


PALVELUT JA HINNAT


JOHTAJA ON MEDIA! -BLOGI


YHTEYDENOTTOPYYNTÖ - SOVI PUHELU TAI TAPAAMINEN SYKSYLLE!

Johtaja on Media! -kirjan kirjoittaja KTT, MBA Jukka Saksi auttaa organisaatioita rakentamaan itsestään medioita ja johtajia viestimään luottamusta herättävästi. Valmennuksissa yhdistetään coachingia, työpajoja sekä tehokkaita verkkokursseja. Näin käytäntö, teoria ja teknologia kohtaavat.

Jukan johdolla pohditaan, miten sidosryhmiä voi auttaa asiantuntijuudella, sisällöillä ja dialogilla. Jukalla on 15 vuoden johtamiskokemus ja havaintoja sparrauksista satojen johtajien kanssa. Hän opettaa, miten mediallistuminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia yhdistää myynti, markkinointi ja viestintä yhteiseksi asiakkaan auttamiskokemukseksi.

Jätä kommentti




Toimittaja: Jukka Saksi

      Yhteistyössä: 

 

      Seuraa Johtaja on Media! -dialogia somessa