Johtajuusviestinnän blogi

Kirjoittanut
Jukka Saksi
09.01.2018

283 katselua

4 tykkääjää

0 kommenttia

Jaa:
       

 
 

Jari Karjalainen - Kuinka minut haastettiin pohtimaan johtajuuttani?

Toimittaja: Jukka Saksi

Mielenkiintoista! On se vaan aina tavoitteellista ja innostavaa. Siis itsensä haastaminen."Onko valmentaja kiinnostunut tuotteestaan vai asiakkaastaan?"


Innostuin haastamaan itseäni tavattuani joulukuun 2017 alussa Jukka Saksin. Puhuimme paljon johtajuudesta – mistä se koostuu ja miten sitä rakennetaan. Olen toiminut yli kaksikymmentä vuotta liiketoiminnan eri johtotehtävissä ja tällä hetkellä olen ollut muutaman vuoden Ok Arinan henkilöstö- ja kehitysjohtaja. Työurani varrella olen tavannut todella paljon erilaisia valmentajia. Yhteistä suurimmalle osalle heistä on ollut, että he ovat enemmän kiinnostuneita ”omasta tuotteestaan” kuin mahdollisesta asiakkaastaan. Jukka oli heti kättelystä alkaen kiinnostunut meistä. Heräsi tunne, että kun Jukka puhuu unelmastaan olla edistämässä suomalaista johtajuutta, niin hän on oikeasti sisäistänyt roolinsa auttajana yhteistyökumppaninsa parhaaksi."Mistä yrityksemme johtajuus muodostuu?"


Itse koen johtamisessa haasteena sen kokonaisuuden. Onko yrityskulttuurin sisältöä mietitty? Ovatko siihen liittyvät olemassaolon tarkoitus, arvot, visio sekä toimintakulttuuri hahmotettu ja muodostuuko johtaminen pitkäjänteisesti niiden kautta? Haastammeko yrityksen työntekijät kehittymään ja onnistumaan? Mahdollistammeko motivaation? Onko johtamisemme aidosti kilpailuetu? Hyvä johtaminen ei mielestäni ole esim. kontrollointia ja joidenkin kikkojen käyttämistä, vaan se on syvällä yrityskulttuurissa oleva menestyksen kulmakivi – työyhteisön tavoitteellista valmentamista. "Luonteva polku haastamisesta kirjaan ja kirjasta verkkokurssiin"


Jukka siis haastoi minut johtajakeskusteluun. Tunsin, että puhuimme samalla aaltopituudella. Koin hänen arvomaailmansa yhteneväksi omani kanssa. Mielikuva Jukan työskentelystä unelmansa hyväksi muodostui aidoksi. Lisäksi luin hänen kirjoittaman Johtaja on media! –kirjan, jossa Jukka tuo selkeällä tavalla näkemyksiä lukijan pohdittavaksi. Minulla on ollut tarve selkeyttää itselleni viestintääni, joten olikin luontevaa lähteä suorittamaan myös Johtaja on media! – verkkokurssia."Suoritin kurssin läpi innolla ja hyödynnän palautteita arjen johtamisessa"


Innostuksissani suoritin verkkokurssin materiaaliosuuden Joulun ja Uuden Vuoden välissä parissa päivässä. Kurssi meni jouhevasti, koska se oli hyvin rakennettu kokonaisuus ja olin motivoitunut. Kurssin lopussa olevaa toimintasuunnitelmaa hahmottelin muutaman päivän aikana, jonka jälkeen lähetin sen Jukalle. Sain häneltä nopeasti palautetta suunnitelmastani sekä vinkkejä tekemisiini. Olenkin jo muutamaa johtamiseni kohtaa hionut Jukan palautteen pohjalta. Kurssi siis vastasi hienosti tarpeeseeni selkeyttäen roolini viestijänä sekä kuinka tulen toimimaan."Oivalluksista kohti tekoja"


Johtaja on media! – verkkokurssi on erinomainen valmennus, koska se on aidosti minulle työväline, eikä kyseessä ollut vain yksi kurssi muiden joukossa. Toivottavasti Jukan unelma suomalaisen johtajuuden edistämisestä minun osaltani menee eteenpäin. Olen saanut oivalluksia ja valmiuksia, nyt sitten tekoja!Jari Karjalainen, Linkedin  Twitter


Henkilöstö- ja kehitysjohtaja, Osuuskauppa ArinaJOHTAJA ON MEDIA! -BLOGIIN


YHTEYDENOTTOPYYNTÖ


LISÄTIETOA VERKKOKURSSEISTA
  

Johtaja on Media! -kirjan kirjoittaja KTT, MBA Jukka Saksi auttaa organisaatioita rakentamaan itsestään medioita ja johtajia viestimään luottamusta herättävästi. Valmennuksissa yhdistetään coachingia, työpajoja sekä tehokkaita verkkokursseja. Näin käytäntö, teoria ja teknologia kohtaavat.

Jukan johdolla pohditaan, miten sidosryhmiä voi auttaa asiantuntijuudella, sisällöillä ja dialogilla. Jukalla on 15 vuoden johtamiskokemus ja havaintoja sparrauksista satojen johtajien kanssa. Hän opettaa, miten mediallistuminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia yhdistää myynti, markkinointi ja viestintä yhteiseksi asiakkaan auttamiskokemukseksi.

Jätä kommentti
Toimittaja: Jukka Saksi

      Yhteistyössä: 

 

      Seuraa Johtaja on Media! -dialogia somessa