Johtajuusviestinnän blogi

Kirjoittanut
Jukka Saksi
21.12.2017

587 katselua

10 tykkääjää

0 kommenttia

Jaa:
       

 
 

Jukka Saksi - Toimitusjohtajan joululahja henkilöstölle

Toimittaja: Jukka Saksi

Kuinka luodaan rohkeita yhteisöjä, joissa ihmiset voivat ja uskaltavat tehdä päätöksiä suhteessa omaan työrooliinsa? Niin, ettei kaikkia asioita tarvitse kysyä esimieheltä, vaan voi käyttää omaa harkintaansa."Ihmiset tarvitsevat rohkaisua luottaa arviointikykyynsä"


Olen päässyt sparraamaan isoa liutaa organisaatioita, harjoitellut johtamista itse sekä vähän tutkinutkin sitä. Olen vakuuttunut siitä, että ihan parasta, mitä yrityksen toimitusjohtaja voi yritykselleen tehdä, on vahvistaa kaikkien työntekijöiden uskoa omaan arviointikykyynsä. Uskallukseen ottaa johtajuutta ja käyttää sitä. Jokaisesta yhteistöstä löytyy heitä, jotka sen rohkeasti tekevät, mutta iso osa kunnioittaa opittua kulttuuria jopa liikaa. Erityisesti haaste näyttäisi olevan niissä organisaatioissa, joilla on jo pitkä historia."Kuunnellako intuitiota vai kulttuuria?"


Yrityksissä on liikaa varovaisuutta, näin uskallan arvioida. Kohtaan ulkopuolisena valmentajana päivittäin tilanteita, joissa henkilöstö aprikoi, uskaltaako tehdä jotain hieman eri tavoin kuin aiemmin. Niissä tilanteissa henkilön intuitio sanoo, "kannattaa yrittää", mutta yrityksen kulttuuri huutaa korvaan,"älä ota riskiä!" Parhaimmillaan kollega vielä tukee kulttuuria, että "ei varmaankaan kannata kokeilla, "miten sinulle käy jos epäonnistut?""Toimitusjohtajalla on avaimet ja megafoni kädessään"


Toimitusjohtaja on yleensä yrityksen näkyvin media, jota seurataan ja jolla on kädessään megafoni. Hänellä on vahvimmat avaimet vaikuttaa asiaan. Toimitusjohtajan tulisi puhua aiheesta väsymättä, antaa julkinen mandaatti usein ja mikä kaikkein tärkeintä - huomioida ja antaa palaute heille, jotka ovat uskaltaneet tehdä jotain eri tavalla. Jos tulee virheitä, kannattaa hänen sanoa ääneen, että "on ok tehdä virheitä ja oppia niistä". Kun joku on uskaltautunut tekemään jotain kulttuurista poikkeavaa, on yhteisö herkkänä tulkitsemaan johdon mielipidettä siitä, oliko se suotavaa vai ei. Täysi hiljaisuus antaa liikaa mahdollisuuksia omiin tulkintoihin. "Joululahjana tie kohti rohkeampaa kulttuuria"


Yhteisön jäsenet tarvitsevat siis rohkaisua siihen, että uskaltavat viestiä ja puolustaa yrityksen arvoja ja ihanteita. Sitä kautta rakentuu rohkeampi kulttuuri, joka skaalautuu ja vahvistaa yrityksen mainetta toimijana, joka tekee sitä mitä lupaa. Sellaiseen yritykseen halutaan töihin ja sellaisen kanssa halutaan tehdä yhteistyötä. Pohjalla on yhteinen tulkinta siitä, miten arvot, kulttuuri, tavoitteet ja strategia näkyvät arjessa jokaisen työroolissa. Se vaatii yhteistä valmentautumista. Se on oleellinen osa yrityksen matkaa mediaksi. Uskallan luvata, että tarjoamalla sellaisen joululahjan, pääsee 2018 monta loikkaa eteenpäin.


Kiitos tästä vuodesta, lukuisista palautteista ja Rauhallista Joulua!


Jukka Saksi


jukka.saksi@johtajaonmedia.fi
JOHTAJA ON MEDIA! -BLOGIIN


HALUAN YHTEYDENOTON


TIETOA JOHTAJUUSVIESTINNÄN VERKKOKURSSEISTA


 


Johtaja on Media! -kirjan kirjoittaja KTT, MBA Jukka Saksi auttaa organisaatioita rakentamaan itsestään medioita ja johtajia viestimään luottamusta herättävästi. Valmennuksissa yhdistetään coachingia, työpajoja sekä tehokkaita verkkokursseja. Näin käytäntö, teoria ja teknologia kohtaavat.

Jukan johdolla pohditaan, miten sidosryhmiä voi auttaa asiantuntijuudella, sisällöillä ja dialogilla. Jukalla on 15 vuoden johtamiskokemus ja havaintoja sparrauksista satojen johtajien kanssa. Hän opettaa, miten mediallistuminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia yhdistää myynti, markkinointi ja viestintä yhteiseksi asiakkaan auttamiskokemukseksi.

Jätä kommentti
Toimittaja: Jukka Saksi

      Yhteistyössä: 

 

      Seuraa Johtaja on Media! -dialogia somessa